2012. április 14.

A fejlődés 3 szintje - a 3 lépcsőfok


Ez a tartalom egyik reggel félig éber állapotban állt össze bennem, amit érdekesnek találtam ezért teljes ébrenléti állapotomban leírtam a kis noteszembe, majd egy hét után átgondoltam és kiegészítettem. A szintek leírása nagyon tömör, ugyanakkor ez a nézőpontja az életnek számtalan következményt von maga után.                                                                                     
                                                                                    
                                                                                  III. szint: Önmagam vagyok
                                                                               / A tudatfeletti teremt általunk - folytonos sugallatok 
                                         II. szint: Felelős vagyok  / 
                                    / A tudatos énünk teremt - célok és tudatos cselekvés
I szint: Áldozat vagyok  /
A tudattalan teremt - céltalanság, sodródás

Az első szinten a kondicionáló környezetünk programjai hatnak, amelyek szerint nem vagyunk képesek egyedül ellátni magunkat, megteremteni minden szükségeset, kiszolgáltatottak vagyunk és gyengék. Tulajdonképpen ezt generálja a média. A társadalmunkat irányító meghatározott csoportnak ilyen emberekre van szüksége, tesznek is érte, hogy ilyenné váljon a felnövekvő gyerek. Az egyén ezen a tudati szinten levő életére jellemzőek a gyakori megbetegedések, az egymásra mutogatás, hibáztatás, haragtartás, pesszimizmus, rengeteg problléma, stb, egyfajta szenvedést tapasztalunk. Erről tovább lépni az áldozati szerep feladásával lehet.

Maximális felelősség vállalásával és a felismeréssel, hogy a kondicionálás csak egy hibás program, képesek vagyunk visszaszerezni az egészségünket és javítani életünk minőségét. Felismerjük, hogy ha elég határozottak és kitartóak vagyunk nagyon sok célunk elérhetővé válik, képesek vagyunk az alkotásra Tudatos Énünk által. Erre ösztönöznek a menő MLM cégek képzési rendszerei. Jellemző a kibékülés, az optimizmus, egy egészséges önzés, jókedv, komoly embert próbáló kihívások, stb, tudatosan teremtünk. Innen tovább lépni feladással lehet.

Felismerjük, hogy azért kell hajtanunk olyan keményen, mert az ego akar mindent kontroll alatt tartani, és irányítani, ami nagyon sok energiát felemészt. Az ÉN feladásával, amit különböző relaxációs, koncentrációs, majd főként meditációs gyakorlással lehet megtapasztalni valódi lényünk, megengedjük a Tudat felettinknek, hogy a véletlenek sora, mindent elénk tegyen, amire a leginkább szükségünk van. Már nem mi választjuk meg a tapasztalatokat, hanem elfogadjuk, hogy a valódi csodák megtörténjenek. Jellemző a pillanatnak élés, a korlátlan öröm, szeretetben él a környezettel, mert minden érte van.

Ennek a figyelembe vételével számos következtetést vonhatunk le, amit a későbbiekben kifejtek.

Üdv Laci :)

Nincsenek megjegyzések: